Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

De Randstad is behoorlijk innovatief. Steeds meer dorpen en steden laten glasvezel aanleggen. Daarnaast wordt er in nieuwbouwwijken alleen nog maar glasvezel aangelegd. Het is dan ook goed om je te verdiepen in de wereld van glasvezel en de kosten die erbij horen wanneer je een dergelijk abonnement gaat afsluiten. We keken ook naar de snelheden die behaald worden met glasvezel en de snelheid die jij nodig hebt.

Weet wat je landelijk betaalt

Voor glasvezel abonnementen wordt landelijk hetzelfde tarief berekend door providers. We vroegen een aantal glasvezelabonnementen op en hebben de prijzen en de snelheden voor je bij elkaar gezet.

Naam provider Naam pakket glasvezel Snelheid internet Tarief
Xs4all Pro alles in 1 met tv, internet en telefoon 500 Mbps 87,49 euro
Tele2 Glasvezel extra 100 Mbps 60,37 euro
NLE Glasvezel alles in 1 met tv, internet en telefoon 500 Mbps 67,98 euro
t-mobile Thuis internet en bellen 100 Mbps 42,55euro
Caiway Buitengewoon voordelig met tv, internet en telefoon 100 Mbps 53,50 euro
Online Glasvezel alles in 1 met tv, internet en telefonie 200 Mbps 65,69 euro
KPN Glasvezel internet en tv 4K 500 Mbps 82,87 euro
Telfort Glasvezel, internet en tv alles in een 200 Mbps 55,40 euro
Tweak Glas 50 alles-in-1 50 Mbps 56,75 euro
Fiber Internet en bellen 500 Mbps 63,95 euro

Bijkomende kosten voor glasvezel in Achthuizen

Woon je in Achthuizen dan zullen er in eerste instantie altijd extra kosten bijkomen wanneer je een glasvezelabonnement gaat afsluiten. De hoogte van die kosten is afhankelijk van jouw situatie. Wanneer je al een glasvezelkabel in je straat hebt lopen met een aftakking naar jouw meterkast ben je naar verhouding het goedkoopste uit. In dat geval betaal je alleen nog de aansluitkosten en die liggen tussen 50 en 100 euro. Deze kosten worden verrekend met je eerste afschrijving. Op het moment dat er een aftakking is tot jouw gevel maar nog niet naar de meterkast zelf komt er een aansluiting door de leverancier. In dat geval betaal je voor het geringe grondwerk 100 tot 150 euro naast de gewone administratiekosten. Ligt er nog geen aansluiting vanaf de weg naar jouw huis dan betaal je tussen 200 en 250 euro voor beperkt grondwerk. Daarnaast betaal je dan voor de administratie. Op het moment dat er nog helemaal geen glasvezel in jouw straat ligt zal je doorgaans worden ontraden om een dergelijk abonnement te nemen. Wanneer je er toch op staat dat jij glasvezel krijgt moet er groot grondwerk worden gedaan. De kosten hiervan kunnen oplopen vanaf 2500 euro naast de kosten die je maakt voor de administratieve verwerking en de plaatsing van een router in jouw huis.

Waarom je glasvezel verkiest boven kabel

Glasvezel internet is een product wat in alle gevallen de voorkeur heeft boven kabel. Het grote obstakel, de prijs die voorheen hoger lag, is vervallen doordat glasvezel tegenwoordig steeds vaker wordt geleverd. Het belangrijkste voordeel van glasvezel is de sterkte van het signaal die naar jouw huis toe komt. Bij een gewone kabel verbinding is deze namelijk afhankelijk van de locatie van het wijkkastje of de straatkast ten opzichte van jouw huis. Hoe dichterbij je bij het kastje woont, hoe beter het signaal. Glasvezel wordt in een ring gelegd met aftakkingen. Dat wil zeggen dat iedereen dezelfde signaalsterkte binnen krijgt. De snelheid van het internet bepaal je nog altijd zelf via het abonnement wat je afneemt. Je betaalt dan meer of minder voor de router. Een bijkomend voordeel is de sterkte van het materiaal. Gewoon kabel materiaal kan gemakkelijk beschadigd raken bij wegwerkzaamheden. Glasvezel is vele malen sterker waardoor het risico op storingen behoorlijk wordt beperkt.

Kies de snelheid die bij jou past

Veel mensen willen het grootste en het snelste wanneer het aankomt op internet. Bij glasvezel is hert zo dat je krijgt waar je voor betaalt. Wanneer je gaat besparen op je abonnement kom je dus al snel bij een lagere internetsnelheid uit. De snelheid van het internet die jij nodig hebt hangt af van je verbruik. Maak jij amper gebruik van het internet, alleen om nu en dan wat op te zoeken en om je mail te controleren dan heb je aan een abonnement met 50 tot 100 Mbps meer dan voldoende qua snelheid. Wanneer je gebruik maakt van streamingdiensten zoals Netflix en Youtube waarbij je overwegend downloadt maar gering uploadt is het een goed idee om een snelheid van 200 tot 400 Mbps te kiezen. Wanneer je naast deze zaken ook veelvuldig uploadt naar Youtube kies je het beste voor een snelheid van 500 Mbps. Dit worden ook wel de pro pakketten genoemd bij providers. Glasvezel kosten Achthuizen

De top 3 van providers in Achthuizen

In Achthuizen zijn meerder soorten gebruikers. Er zijn de gebruikers die een eenvoudig pakket voor huishoudelijk gebruik wensen maar ook professionals en gebruikers die daar tussenin zitten. Er wordt dan ook gekozen voor de volgende providers: Caiway, KPN en Telfort. Wanneer jij het idee hebt dat je teveel betaalt voor jouw abonnement is het verstandig om eens te informeren naar andere abonnementen.

Aandachtspunten als je kiest voor glasvezel

Wanneer je kiest voor glasvezel kan je kiezen voor het snelste en grootste pakket maar het is goed om je eerst af te vragen of je dit ook wel daadwerkelijk nodig hebt. Bij glasvezel zijn meerdere snelheden leverbaar en iedere snelheid heeft zijn prijskaartje. Kijk eerst naar jouw gebruiksprofiel voor je een abonnement afneemt. Daarnaast kijk je naar de producten die je afneemt. Wil je nog steeds gebruik maken van vaste telefonie, kijk dan of er een mogelijkheid voor nummerbehoud is. Wil je er geen gebruik meer van maken, laat het dan weg. Voor tv kijken geldt dat mensen steeds vaker kijken naar uitzending gemist en bijvoorbeeld tv via het internet. In dat geval kies je een uitgebreider internetabonnement.

Vergelijk en kies

Heb jij op een rijtje wat je wil met een glasvezelabonnement en welke snelheid je nodig hebt, vergelijk dan nu met Glasvezelvergelijker meerdere providers met elkaar die leveren in jouw postcodegebied. Op die manier kies jij het beste pakket voor jouw situatie tegen de aantrekkelijkste prijs.

Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken

Welke providers bieden glasvezel aan in alles-in-1 pakketten?

Wanneer je van plan bent om een alles in 1 abonnement af

8x Valkuilen glasvezel

Het internet van de toekomst heet glasvezel. Het is een internet product