Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

Glasvezel is een vorm van internet waarbij je razendsnel kan werken. Dit is in jouw voordeel als ondernemer, want er gaat geen kostbare tijd meer verloren bij het werken via de digitale snelweg. Wie zakelijk glasvezel wil gaan afsluiten zal met een aantal zaken rekening moeten houden. We hebben zaken die de prijs bepalen voor je op een rij gezet. Daarnaast keken we naar zaken als de prijs van zakelijk internet en mogelijkheden om te besparen op het afsluiten van je zakelijk glasvezel.

 

De tarieven van zakelijk glasvezel

We deden navraag naar de kosten van een zakelijk glasvezel abonnement. We ontvingen de onderstaande prijsopgaven.

Wat voor pakket sluit je af Uploadsnelheid Downloadsnelheid Prijs per maand vanaf
Zakelijk glasvezel voor professionals Tot 1000 Mbit/s Tot 1000 Mbit/s Gemiddeld 36,99 euro
Zakelijk glasvezel voor het midden en klein bedrijf Tot 800 Mbit/s Tot 800 Mbit/s Gemiddeld 49 euro per maand

Zaken die de prijs van het totale pakket bepalen

De prijs van het totale pakket van glasvezel wordt bepaald door een aantal componenten. Allereerst is daar uiteraard de snelheid van het glasvezel. Een abonnement van glasvezel heeft een prijs die allereerst samenhangt met het aantal Mbit per seconde. Deze snelheid wordt al standaard geleverd maar de snelheid die je ontvangt op jouw werkadres wordt bepaald door de mediabox die je krijgt meegeleverd. Een snelle mediabox zal zorgen voor een snelle zakelijke glasvezel verbinding. Naast de snelheid wordt er nog meer geleverd wat de prijs van zakelijke glasvezel bepaalt. Je mag denken aan de onderstaande zaken.

 

Een zakelijke accountmanager

Als zakelijke klant heb je een streepje voor bij een zakelijke glasvezel provider. Je krijgt een zakelijke accountmanager zodat je niet bij ieder probleem zaken hoeft te doen met de reguliere klantenservice. Er wordt voor je gekeken of het abonnement wat jij hebt afgesloten overeenkomt met de behoeften van jouw bedrijf. Daarnaast heb je een vlot contactpunt wanneer de zakelijke wifi binnen jouw bedrijf te wensen overlaat.

 

De manieren waarop je zakelijk glasvezel kan afnemen

Zakelijke bingo kan je op meerdere manieren afnemen bij de glasvezel provider. De meest gebruikte manier is die van zakelijk glas op bedrijventerreinen. Er is inmiddels door marktleider KPN op meerdere bedrijventerreinen glasvezel uitgerold. Dit glasvezel wordt aangeboden tegen een zeer interessant tarief aan bedrijven. Daarnaast is er een andere manier voor klanten om zakelijk internet af te nemen. Dit gebeurt via een verbinding die in grote steden is aangelegd. Wie als zakelijke klant glasvezel wil via een glasvezelring die is aangelegd in de omgeving zal een verbinding moeten laten aansluiten. Dit is een verbinding waar uiteraard een kostenplaatje aan verbonden zit. Je betaalt voor de hoeveelheid werk die verzet moet worden en daarnaast betaal je de reguliere kosten voor de administratieve handeling van de aansluiting. De laatste vorm van internet die wordt aangeboden is die van corporate internet. Daarbij wordt internet gerealiseerd op een eigen glasvezelring. Daarnaast wordt er glasvezel internet intern in het bedrijf aangelegd. Dit houdt in dat er een investering vanuit het bedrijf zelf moet worden gedaan die kan oplopen van 500 tot 3000 euro. Dit zijn echter kosten die als een bedrijfsinvestering mogen worden gezien.

 

Eigenschappen van zakelijk glasvezel

Zakelijk glasvezel heeft een aantal specifieke eigenschappen. Een van die eigenschappen is de hoge snelheid van het glasvezel wat binnenkomt. Er is sprake van een downloadsnelheid tot 1000 mbits per seconde maar ook van een uploadsnelheid van 1000 mbits per seconde. Dat houdt in dat grote videobestanden gemakkelijk kunnen worden verstuurd en geplaatst op sites als YouTube. Verder houdt zakelijk glasvezel in dat er wordt gewerkt met een of meerdere vaste IP adressen. Verder krijg je de mogelijkheid met het dashboard om de accounts van je medewerkers te beheren. Op deze manier kunnen er gemakkelijk IP adressen worden toegevoegd en verwijderd.

 

Jouw gegevens goed versleuteld

Zakelijk glasvezel houdt tevens in dat de gegevens die bij jouw bedrijf in de cloud en op de server worden geplaatst optimaal worden versleuteld. Op die manier kan er geen misbruik worden gemaakt van vertrouwelijke gegevens. Financiële gegevens worden op een nette en veilige manier door een gecertificeerde glasvezel netwerk monteur beveiligd doordat het glasvezel netwerk volgens de strengste eisen wordt gecertificeerd. Deze diensten zullen doorgaans tegen een meerprijs worden aangeboden bij een zakelijk glasvezel abonnement. De kosten zullen gemiddeld tussen 500 en 2000 euro bedragen afhankelijk van de omvang van het netwerk wat moet worden aangelegd.

 

De specifieke voordelen van zakelijk glasvezel

Zakelijk glasvezel heeft als specifiek voordeel dat er op een betrouwbare manier kan worden gecommuniceerd. De reden hiervan is dat de glasvezel fibers niet zijn af te luisteren zoals dat bij een ADSL netwerk wel het geval is. Bij een ADSL netwerk kan namelijk via een elektromagnetische straling het signaal worden afgetapt terwijl dit bij glasvezel door de gebruikte techniek uitgesloten is. Dat is gelijk de reden waarom bedrijven met contacten in het buitenland pioniers zijn wanneer het gaat om het aanleggen van glasvezel internet binnen het bedrijf.

 

Snel zakelijk glasvezel voor jouw bedrijf

Wie snel zakelijk glasvezel wil hebben komt erachter dat er een hoop te kiezen valt. De aanbieders komen in grote getalen en er wordt met talloze contracten gezwaaid. Wie snel en betaalbaar zakelijk glasvezel wil doet er dan ook goed aan om eerst een aantal offertes te vergelijken. Dat kan via onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes om te vergelijken. Dit kan een interessante zakelijke deal oplopend

tot 20 procent winst opleveren.

Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Slimste keuze glasvezel?

Glasvezel is een internetproduct wat in heel veel soorten en maten wordt

8x Valkuilen glasvezel

Het internet van de toekomst heet glasvezel. Het is een internet product

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken