Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

Glasvezel is het internet van de toekomst. Het is een vorm van internet die razendsnel is. Wanneer je gaat kijken naar abonnementen met glasvezel word je platgegooid met informatie over downloaden van informatie en de snelheid waarmee dat kan. Wil jij echter content op het internet gaan uploaden dan gaat er een heel andere wereld voor je open. We keken naar de providers met de hoogste upload snelheden.

 

Welke prijzen betaal je voor een hoge upload snelheid

Voor glasvezel hangt er een prijskaartje aan hoge upload snelheden. We ontvingen de prijzen voor pakketten met de hoogste upload snelheden.

 

Welke aanbieder Wat zit er in het pakket Welke snelheid Wat is de prijs per maand
Ziggo Internet max, tv compleet en bellen 1000 mbits/s Vanaf 89,50 euro
Youfone Internet comfort 1 gig, tv comfort en bellen 1000 mbits/s Vanaf 79,50 euro
Ziggo Internet max, tv compleet en bellen 500 mbits/s Vanaf 85 euro
Youfone Internet comfort, tv comfort en bellen 500 mbits Vanaf 75 euro

Download en upload snelheden

Het internet werkt op twee manieren. Je kan gegevens van het internet binnenhalen. Dit heet downloaden. Je kan een stream downloaden waarbij de data verspreid binnenkomt maar je kan ook losse pagina’s downloaden waarbij de data in één keer binnenkomt. Daarnaast is er de mogelijkheid van uploaden. Daarbij gaat het erom dat je zelf content op het internet plaatst. Het kan dan gaan om websites die je online laat gaan maar ook om videobestanden. In dit laatste geval wordt er een hoop informatie in één keer op het internet geplaatst. Juist in dit laatste geval heb je een provider met een hoge uploadsnelheid nodig.

 

Welke uploadsnelheid krijg je

In principe mag je er vanuit gaan dat je dezelfde snelheid krijgt als uploadsnelheid als die je als downloadsnelheid hebt. Dat houdt dus in dat je bij een pakket met een downloadsnelheid van 50 mbits per seconde geen torenhoge uploadsnelheid hoeft te verwachten. Je zal dus flink in de buidel moeten tasten voor een hoge uploadsnelheid. Daar waar je een lage uploadsnelheid van 50 mbits kan krijgen voor 35 euro zal je voor een snelheid van 1000 mbits vanaf 75 euro moeten betalen.

 

Krijgen waar je voor betaalt

De snelheid voor uploaden ook daadwerkelijk krijgen waar je voor betaalt is vaak nog een hele kunst. Tegenwoordig wordt er veel met draadloos internet gewerkt en dat zorgt er juist voor dat je een groot deel van de internetsnelheid kwijt raakt tijdens het gebruik ervan. Je zal dus bij tegenvallende snelheidsresultaten met glasvezel internet eerst moeten kijken waar het aan ligt voor je de provider gaat opbellen. Er zijn een paar oorzaken te bedenken. We hebben ze verder voor je toegelicht.

 

De locatie van het glasvezelkastje is niet goed

Een glasvezelkastje zal altijd zo dicht mogelijk bij de buitendeur worden geplaatst bij aflevering. Dat gebeurt dus doorgaans in de meterkast. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw meterkast aan de begane grond is terwijl je zelf vanaf de eerste verdieping woont. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een etagewoning. In dit geval gaat het draadloze internet verloren doordat het wifi signaal door betonnen muren heen moet komen. Dit komt de sterkte van het signaal niet ten goede. Het is in dat geval verstandiger om eerst te kijken hoe je het wifi signaal kunt versterken om door je hele huis heen goed sterk ontvangen te worden. Dit kan met wifi versterkers. Deze worden tegenwoordig meegeleverd door providers. In een aantal gevallen moet je extra voor deze service betalen.

 

Jouw apparatuur is niet geschikt voor hoge upload snelheden

Een hoge glasvezelsnelheid is uiteraard heel prettig maar de snelheid waarmee je kan uploaden is wel voor een belangrijk deel afhankelijk van de apparatuur waarmee je werkt. Jouw processor moet, kortom, geschikt zijn om het signaal te ontvangen en te verwerken. Wanneer je content wil gaan uploaden naar het internet doe je er dan ook heel goed aan om eerst te kijken wat de processorsnelheid van jouw mobiele apparatuur of jouw vaste computerapparatuur is. Een apparaat van minstens 5 jaar oud zal minder snel werken dan een apparaat wat recent is aangeschaft.

 

Draadloos is niet altijd handig

Wil je echt snel internet hebben in je huis en die 1 gig volop behalen tijdens het uploaden dan moet je eraan gaan denken dat draadloos internet niet altijd zaligmakend is. Je zal in veel gevallen namelijk te maken krijgen met signaalverlies wat zich maar moeizaam laat corrigeren. Wanneer je dus echt op professioneel gebied content wilt gaan uploaden doe je er goed aan om een netwerk te laten plaatsen door een gecertificeerd installateur. Deze zal het netwerk gedraad aanleggen waardoor er zo min mogelijk vermogen verloren gaat. Verder zal deze installateur ervoor zorgen dat het netwerk op zowel de actieve als de passieve delen betrouwbaar functioneert. Zo werk je betrouwbaarder en veiliger.

 

Besparen op een hoge upload snelheid

Pakketten met een hoge uploadsnelheid zijn interessant maar ook uitermate duur. Het is goed om te weten dat je erop kunt bezuinigen zonder dat je er al teveel moeite voor moet doen. Een manier is dat je kijkt wat er in het pakket zit wat je afneemt. Kijk je nauwelijks real time televisie maar kijk je vooral naar Uitzending Gemist en Begin Gemist, dan doe je er goed aan om een abonnement te kiezen wat alleen internet heeft. Dat doe je vooral wanneer je ook geen gebruik meer maakt van je vaste telefoon. VoiP oftewel internettelefonie neemt steeds meer de markt over dus het is niet meer dan logisch dat je ook steeds minder gebruik maakt van je vaste telefoon. Het is dan ook aan te raden om een uitgekleed pakket te kiezen. Wat je niet afneemt betaal je tenslotte ook niet. Daarnaast is het gemakkelijk besparen met de volgende tip.

 

Besparen door te vergelijken

Er valt een hoop winst te behalen door eerst abonnementen te vergelijken voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met onderstaande button. Onze glasvezel vergelijker

toont jou direct waar je tegen een zo laag mogelijke prijs een zo goed mogelijk glasvezelpakket kunt aanschaffen. Daar valt behoorlijk wat winst te behalen.

 

Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken

8x Valkuilen glasvezel

Het internet van de toekomst heet glasvezel. Het is een internet product

7x Glasvezel valkuilen

Glasvezel valkuilen Tegenwoordig is glasvezel moeilijk weg te denken uit onze moderne