Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

Wanneer je van plan bent om een alles in 1 abonnement af te sluiten, kom je wel eens de naam glasvezel internet tegen. Dit is een krachtige vorm van internet, waarbij data via glasvezels met de snelheid van licht wordt uitgewisseld. Dit gaat met de hulp van een knipperende laser, waarbij je gegarandeerd snel kunt internetten. Juist deze hoge snelheid en bandbreedte zorgen er voor dat het glasvezelnetwerk het internetwerk van vandaag en de toekomst vormt, want alleen glasvezel kan de groeiende datavraag in Nederland aan. Glasvezel zorgt er namelijk voor dat al jouw apparaten in huis stabiel en snel internet hebben.

Wat biedt glasvezel je aan?

Het klinkt allemaal een beetje abstract, maar sneller en stabieler internet hebben we tegenwoordig steeds meer nodig. Voor de mensen die genoodzaakt zijn om thuis te werken vanwege de Coronacrisis is het van belang om in te loggen op de lokale server van het bedrijf en hiervoor heb je een stabiele internetverbinding thuis nodig. Om goed thuis te kunnen werken, heb je ook een hoge uploadsnelheid nodig want je moet kunnen skypen met je collega’s tijdens vergaderingen en je moet snel documenten kunnen uitwisselen.

Stabiliteit van belang

Ook zorgt glasvezel dus voor een stabiele internetverbinding in je huis. Dit houdt in dat je steeds meer Smart Home producten, slimme producten, in je huis kunt gebruiken, want deze hebben een betrouwbare internetverbinding nodig om goed te kunnen werken. De glasvezelkabels zijn beter beschermd tegen invloeden van buitenaf, waardoor al je apparaten constant voorzien zijn van een betrouwbare internetverbinding.

Glasvezel alleen voor internet?

Het kan zijn dat jij internet helemaal niet zoveel nodig hebt in je dagelijks leven. Toch blijft glasvezel dan je betere optie, want glasvezel zorgt ook voor snelheid bij het vaste bellen en televisie kijken. De beeldkwaliteit van je televisie is bijvoorbeeld extra goed. Daarbij is het storingspercentage van glasvezelnetwerken het laagst, waardoor je zonder problemen televisie kunt kijken, kunt internetten of kunt bellen.

Waarom is glasvezel zo betrouwbaar?

Het nieuwe glasvezelnetwerk is aangelegd met de modernste technieken. Hierdoor zijn de glasvezels beschermd tegen invloeden van buitenaf: corrosie, blikseminslagen, et cetera. Het koper en kabelnetwerk is vaak al tientallen jaren oud onder de grond en hebben die modernste technieken nog niet. Glasvezel is daarnaast zuiniger, omdat het niet met stroom maar met lichtsignalen data doorgeeft. Hierdoor verbruikt het minder energie.

Is een glasvezel alles in 1 abonnement duurder?

Met glasvezel betaal je in principe niet meer voor een alles in 1 abonnement. De prijs is afhankelijk van het abonnement dat je kiest en voor welke provider je kiest. Glasvezel alles in 1 abonnementen kun je ook vergelijken met de glasvezel vergelijker. Vul je adresgegevens in en kijk wat voor jou het goedkoopste glasvezelabonnement is.

Pas op

Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar. Doe dus eerst de postcodecheck om te kijken of jouw adres is aangesloten op een glasvezelnetwerk. Het feit dat de aanleg van een glasvezelnetwerk zo prijzig is en de welwillendheid van sommige providers om hierin te investeren ver te zoeken is, is er nog niet overal in Nederland een glasvezelnetwerk. In Nederland zijn er anno 2020 slechts 2.3 miljoen huishoudens op een glasvezelnetwerk aangesloten.

Alles in 1 of niet?

Zoals gezegd betaal je niet voor het glasvezelnetwerk, maar voor de data die je kiest. Ga daarom, voordat je een glasvezel alles in 1 abonnement afsluit na of het niet voor jou voordeliger is om alleen te kiezen voor een glasvezel televisie en internet abonnement of een glasvezel internet abonnement. Hoe uitgebreider je pakket is, hoe hoger je abonnementskosten. Daar is het dan zonde bij, wanneer je nauwelijks gebruikt maakt van een of meerdere diensten maar hier wel voor betaalt in je abonnement.

Welke providers bieden een glasvezelnetwerk aan?

Ziggo, een van de grootste providers van Nederland, biedt opvallend genoeg nog geen glasvezel in zijn pakketten aan. Providers die wel glasvezel aanbieden zijn:

  • KPN
  • Telfort
  • XS4ALL
  • Tele2
  • T-Mobile
  • Youfone
  • Solcon
  • Caiway
  • NLEx

Beste glasvezel alles in 1 abonnementen

Het tweede kwartaal van 2020 heeft de Consumentenbond een onderzoek gedaan naar de beste aanbieders van glasvezel alles in 1 abonnementen. Hierbij kwam het KPN het beste uit de verf met een 8 gemiddeld. Hiermee stoot KPN provider XS4ALL van zijn eerste plek af. XS4ALL krijgt nu een 7.9 gemiddeld vanwege een lager punt bij de klachtenafhandeling van de klantenservice. Dit fenomeen wordt sowieso terug gezien in de resultaten. Dit kan te wijten zijn aan de toegenomen druk op de klantenservices door de Coronacrisis. Op de derde plaats staat Telfort Glasvezel, die gevolgd wordt door Solcon en Caiway Glasvezel. T-Mobile glasvezel scoort het laagst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken

7x Glasvezel valkuilen

Glasvezel valkuilen Tegenwoordig is glasvezel moeilijk weg te denken uit onze moderne

Welke providers bieden glasvezel aan in alles-in-1 pakketten?

Wanneer je van plan bent om een alles in 1 abonnement af