Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

Het internet van de toekomst heet glasvezel. Het is een internet product wat razendsnel is en wat jou in staat stelt om het uiterste uit het internet te halen. Toch is het een product waarbij je ook goed moet opletten wanneer je het aanschaft. We keken naar een aantal valkuilen wanneer je glasvezel gaat kopen.

 

Niet kijken naar de prijs

Dit is de grootste fout die je kan maken wanneer je een glasvezel abonnement gaat afsluiten. De prijs is heel belangrijk. We vroegen voor een willekeurig huis in het midden van het land de prijzen op. We ontvingen de onderstaande offertes.

Welke provider Welke internetsnelheid Wat zit er in het pakket Prijs per maand
Glasvezel van KPN 50 megabits per seconde Internet, tv en bellen abonnement van een jaar Vanaf 54,00 per maand
Glasvezel van Ziggo 250 megabits per seconde Internet, tv en bellen abonnement van een jaar Vanaf 67,55 per maand
Glasvezel van Youfone 100 megabits per seconde Internet, tv en bellen abonnement van een jaar Vanaf 61,00 euro per maand
Glasvezel van Oxxio 100 megabits per seconde Internet, tv en bellen abonnement van een jaar Vanaf 57,55 per maand

Aannemen dat er al glasvezel ligt in jouw straat

Kom je ergens nieuw te wonen dan zou je veronderstellen dat er al glasvezel is aangelegd. Dit is iets wat je echter nooit zomaar moet doen. Niet iedere woonwijk is namelijk al voorzien van glasvezel. Het is een product wat wordt uitgerold over het land maar men is er nog niet mee klaar. Dat houdt in dat oudere woonwijken nog niet altijd zijn voorzien van glasvezel. Pas bij een interesse van meer dan 30 procent wordt het product aangelegd. De postcodecheck staat niet voor niets op een vergelijkingssite. Je kan daarmee zien of er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Is dat niet het geval en had je op je vorige adres al wel glasvezel dan zal je even een stapje terug moeten doen. Sluit dus nooit zomaar een glasvezel abonnement af zonder de postcodecheck te hebben gedaan. Een abonnement terugdraaien kan kostbaar zijn.

 

Geen glasvezel, geen actie

Ook deze fout wordt veel gemaakt. Wanneer er nog geen glasvezel ligt bij jouw huis laat je het erbij zitten. Je sluit een ADSL abonnement af en je meldt je niet aan als geïnteresseerde voor glasvezel. Dit is een gemiste kans. Er wordt namelijk permanent gekeken naar het aantal potentiële klanten voor glasvezel in een woonwijk. Op het moment dat meer dan 30 procent van de inwoners glasvezel wil hebben zal het worden aangelegd. Door het gebrek aan glasvezel zomaar te accepteren wordt het product dus bepaald niet sneller aangelegd. Geef altijd aan dat jij glasvezel wil wanneer het beschikbaar is in jouw woonwijk. Dan is het internet van de toekomst ook binnen afzienbare tijd voor jou beschikbaar.

 

Je wil alles, veel en snel

Glasvezel is een product wat voor behoorlijk snel internet kan zorgen. Wanneer jij graag van alles het meeste en het snelste wil hebben is het dan ook behoorlijk verleidelijk om je daardoor te laten leiden bij jouw keuze voor glasvezel. Niet heel verstandig als je bedenkt dat er aan een hoge internetsnelheid ook een prijskaartje vast zit. Kijk dan ook eerst naar je verbruik voor je een abonnement gaat afsluiten. Maak je dagelijks een beetje gebruik van internet dan is een snelheid van 50 mb meer dan voldoende. Maak je gebruik van streamingdiensten dan is een snelheid vanaf 100 mb een interessante optie. Bij tv kijken via internet en streamen kies je voor een snelheid vanaf 250 mb. Wil je ook content uploaden dan is een snelheid vanaf 500 mb aan te raden. Ga dus wijs om met je geld en je internet en kies een abonnement wat bij je past.

 

De kleine lettertjes niet lezen

Een kostbare fout. Veel providers bieden jou de eerste maanden internet aan tegen een zeer lage prijs. Wanneer deze eerste termijn is verstreken ga je ineens veel meer betalen voor je internet. Een kostbare fout wanneer je net voor een aantal jaren bij ze hebt getekend. Kijk dan ook eerst goed naar de kleine lettertjes. Gaat het om een tijdelijke aanbieding, hoe hoog zijn je jaarlijkse kosten daadwerkelijk en voor hoe lang zit je aan het abonnement vast. Een te duur contract is zonde van het geld en vaak ook onnodig.

 

Niet laten aanleggen

Als glasvezel wordt aangelegd is het zaak dat je gelijk instapt, zelfs wanneer je nog een ADSL abonnement hebt lopen. De reden hiervan is heel simpel. Een aansluiting direct laten plaatsen bij het eerste grondwerk is gratis. Het kastje komt dan gelijk in jouw woning te zitten zonder dat er extra kosten aan verbonden zijn. Wil je nog niet direct internet dan laat je de kabel tot aan jouw gevel leggen. Bij het afsluiten van een glasvezel abonnement betaal je dan ongeveer 100 euro voor het extra grondwerk. Laat je de kabel nog helemaal niet leggen dan ben je vanaf 250 euro extra kwijt wanneer je wel een glasvezel abonnement gaat afnemen. Deze opties zijn duur en eigenlijk niet nodig. Heb je al een ander abonnement dan zal je glasvezel abonnement ingaan wanneer je oude abonnement is verlopen. Houd je dezelfde provider dan kan je abonnement mogelijk worden aangepast.

 

Afnemen wat je niet nodig hebt

Een fout die eveneens helaas vaak wordt gemaakt. Je neemt een zeer uitgebreid abonnement af met een te hoge snelheid internet, vaste telefonie en meerdere uitgebreide pakketten terwijl je er nauwelijks gebruik van maakt. Belde je nooit meer met een vaste telefoon dan is dit je kans om het abonnement op te zeggen. Vaste telefonie wordt namelijk duurder via glasvezel. Prijzen van 13 cent per minuut zijn geen uitzondering. Kinderpakketten zijn leuk maar wanneer je bijvoorbeeld een Videoland of Netflix abonnement hebt zal je er geen gebruik van maken. Betaal dus niet voor iets wat je niet zal gaan gebruiken.

 

Geen prijzen vergelijken

Je snijdt jezelf in de vingers als je van het eerste het beste aanbod gebruik maakt. Vergelijk eerst goed de tarieven met onze glasvezel vergelijker. Op die manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Daarnaast krijg je een abonnement op maat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

7x Glasvezel valkuilen

Glasvezel valkuilen Tegenwoordig is glasvezel moeilijk weg te denken uit onze moderne

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken

8x Valkuilen glasvezel

Het internet van de toekomst heet glasvezel. Het is een internet product