Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

Glasvezel abonnementen zijn er in meerdere gradaties. Deze worden ook wel uitgedrukt in een aantal mbit oftewel een aantal bits per seconde. 100 mbit staat voor 100 megabits per seconde. Dit is een snelheid die past bij een bepaald specifiek gebruik. We keken voor je naar het gebruikerspatroon wat hierbij hoort. Daarnaast vroegen we een aantal prijzen op. De voor- en nadelen van 100 mbit hebben we voor je op een rij gezet.

 

Glasvezel en de prijzen die erbij horen

We vroegen voor een adres in het midden van het land de prijzen op van hun meest verkochte glasvezel pakketten. We ontvingen onderstaande prijsopgaven.

 

Welke provider `Wat zit er in het pakket Snelheid internet Prijs per maand
KPN Internet plus tv 100 mbits/s Vanaf 57,50 euro
T Mobile Internet 100 mbits/s Vanaf 35 euro
Online.nl Internet en tv 100 mbits/s Vanaf 52,50 euro
Xs4all Internet en tv 100 mbits/s Vanaf 67 euro

 

Zaken die de prijs bepalen

De prijzen van de aangeboden pakketten lopen nogal uiteen. We keken voor je naar zaken die de prijs bepalen. We kwamen tot een aantal bevindingen. Zo maakt de samenstelling van het pakket een behoorlijk verschil uit, net als extraatjes die je krijgt bij je abonnement. Ook een extra stukje dienstverlening vanuit de provider is een punt waar je meer voor betaalt.

 

Hoe is het pakket samengesteld

Dit is iets wat je niet in de tabel terugleest maar wat wel bepalend is voor de prijs. Zo is het aantal tv zenders wat je krijgt heel belangrijk. Ontvang je alleen de standaard Nederlandse tv-zenders dan betaal je een relatief laag bedrag. Ontvang je echter daarnaast nog een aantal sportzenders bij jouw abonnement dan zal het tarief gelijk een stukje hoger liggen. De provider maakt immers kosten om jou zaken als Fox sport te kunnen aanbieden. Er zijn ook leveranciers die niet standaard tv maar alleen internet aanbieden via de eerste offertes. Je ziet dan een veel lagere prijs. Het pakket wordt kostbaarder wanneer je verder gaat met bestellen.

 

De extraatjes bij een pakket

De wifi ontvangst in je huis zal maar zelden overeen komen met de snelheid waarmee de aanbieder adverteert bij jou. Om die snelheid te optimaliseren kan je een aantal wifi versterkers ontvangen. Op die manier heb je snel internet binnenshuis op jouw mobiele apparatuur waarmee je het uiterste uit het internet haalt. Deze extraatjes kosten geld: de kosten worden bij het tarief van het abonnement opgeteld.

 

De voordelen van een 100 mbits abonnement

Een 100 mbits abonnement biedt jou behoorlijk wat voordelen. Zo is het belangrijkste voordeel dat je behoorlijk wat waar voor je geld krijgt. Je krijgt een razendsnel internet voor beginnersdoeleinden. Je kan gebruik maken van diensten zoals Uitzending gemist en Begin Gemist. Verder kan je gebruik maken van zaken zoals het opnemen van films en zelfs hele series. Die worden opgeslagen in de cloud waardoor je ze overal weer kunt terugkijken. Je zal voor deze dienstverlening vaak een aanvullend tarief moeten betalen maar het is de moeite meer dan waard. Verder is een groot voordeel van dit abonnement dat de prijs relatief gezien heel laag is. Glasvezel is wat kostbaarder dan ADSL internet maar met de prijzen van een 100 mbits abonnement blijven ze te overzien.

 

De nadelen van een 100 mbits abonnement

Een dergelijk abonnement heeft naast voordelen ook een aantal nadelen. Een belangrijk nadeel is wel dat je een lage upload snelheid hebt. Dit houdt in dat het uploaden van filmmateriaal naar YouTube relatief langzaam gebeurt. Dat maakt dit abonnement wat minder geschikt voor de professionele gebruiker. Verder is het met deze snelheid wat minder goed mogelijk om te streamen en live verbindingen te leggen. Zoom, een programma wat tegenwoordig veel wordt gebruikt voor online besprekingen, zal wat vaker moeten bufferen en je internet zal nu en dan instabiel zijn. Wanneer je voor je werk of voor school Zoom of een ander communicatie programma nodig hebt is dit een wat minder geschikte snelheid. Streamen wat je doet met Netflix maar ook met YouTube of Videoland is eveneens iets waarbij je regelmatig te maken krijgt met bufferen. Wanneer je hier vaak gebruik van maakt is het eveneens aan te raden om een abonnement met een snelheid boven 100 mbits/s te nemen.

 

Het profiel van de 100 mbits/s gebruiker

Het abonnement met 100 mbits/s is vooral geschikt voor gebruikers die voldoen aan het onderstaande profiel. De gezinsgrootte is maximaal 3 personen. Dat heeft te maken met het aantal toestellen wat op de wifi aangesloten wordt. Daarnaast wordt er nauwelijks gebruik gemaakt van streamingdiensten. Het internet is geschikt voor gewoon huishoudelijk gebruik maar niet voor zaken als school of werk waarvoor een snelle online streaming verbinding nodig is. Wie thuiswerkt doet er dus goed aan om een andere hogere snelheid te kiezen. Er kan met meerdere toestellen tegelijk op de wifi worden gewerkt maar daarbij moet je er wel rekening mee houden dat het signaal wat zwakker zal zijn.

 

Een snelheid die lager blijkt te zijn dan 100 mbits/s

Dit is de meest gehoorde klacht bij providers over de snelheid van het internetabonnement in de praktijk. De snelheid van 100 mbits/s wordt maar zelden echt in huis gemeten. De oorzaak hiervan ligt niet bij het glasvezel zelf maar bij een aantal andere zaken. Zo is de locatie van het glasvezelkastje in jouw huis bepalend. Komt het glasvezel via de meterkast op de begane grond binnen maar bevind jij je op een etage dan moet de wifi een behoorlijke afstand afleggen. Zitten er daarnaast betonnen wanden met een metalen kern in jouw huis dan komt het internet nauwelijks goed door. De ontvangst wordt dan snel minder goed. Dit probleem is bij providers bekend. Daarom zal men wifi versterkers bieden bij het pakket. Bij de duurdere providers zit het gebruik van deze wifi versterkers al bij de prijs inbegrepen.

 

Vergelijken en besparen

Voordat je een glasvezel abonnement afsluit is het goed om eerst wat prijzen te vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk vrijblijvend een aantal offertes om te vergelijken. Onze glasvezel vergelijker heeft voor jou de beste pakketten al geselecteerd. Zo betaal jij nooit teveel voor een internet pakket op maat.

 

Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken

8x Valkuilen glasvezel

Het internet van de toekomst heet glasvezel. Het is een internet product

7x Glasvezel valkuilen

Glasvezel valkuilen Tegenwoordig is glasvezel moeilijk weg te denken uit onze moderne