Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

De snelheid waarmee je glasvezel ontvangt wordt altijd aangeduid in een aantal mbits per seconde. Het geeft aan wat de capaciteit is van het internet bij jou thuis. We keken naar deze instap snelheid van glasvezel internet. Aan de hand van een aantal zaken hopen we je een goede keuze te laten maken. We keken naar een aantal aspecten en aan de hand daarvan geven we aan of dit mogelijk is met 50 mbit glasvezel. Verder benoemen we de voordelen en de nadelen van 50 mbit glasvezel.

 

De prijzen van 50 mbit glasvezel

We vroegen bij meerdere providers de prijzen op van 50 mbit glasvezel. Men stuurde ons de onderstaande offertes toe.

Welke provider kies je Wat is de snelheid van jouw glasvezel Wat is de prijs per maand
KPN 50 mb Vanaf 35 euro
T mobile 50 mb Vanaf 34 euro
Oxxio 50 mb Vanaf 34 euro

Sneller dan ADSL of niet

Een 50 mbit glasvezel abonnement is een abonnement wat de laagst haalbare snelheid heeft wanneer het op glasvezel aankomt. Je zou dan ook denken dat je een instap pakket koopt met een zeer lage snelheid maar in de praktijk valt dit behoorlijk mee. Het pakket biedt jou namelijk internet wat alsnog een stuk vlotter is dan het gemiddelde ADSL abonnement. Een voordeel zit dan ook niet alleen in de snelheid maar er zijn meerdere voordelen die je in de gaten moet houden.

 

Een stabiele vorm van internet

Glasvezel is een vorm van internet die in het bijzonder heel gewild is vanwege de betrouwbaarheid en de stabiliteit van het internet. Internet wat je via ADSL afneemt is redelijk gevoelig voor storingen. Dat komt door de kwetsbaarheid van het materiaal. Staalkabel is kwetsbaar wanneer er wegwerkzaamheden of grondwerkzaamheden moeten plaatsvinden. Daarnaast heeft ADSL internet geen stabiele snelheid. De snelheid van het internet is afhankelijk van de locatie van jouw huis ten opzichte van de wijkkast of straatkast. Hoe dichter je bij ADSL internet in de buurt van de wijkkast of straatkast woont, hoe sterker het signaal is. Bij glasvezel maakt dit niet uit. Het glasvezel wordt in een ring gelegd waardoor het signaal wordt rondgestuurd. Dit signaal komt op ieder adres met dezelfde sterkte binnen. Daardoor is het een internet wat veel aantrekkelijker is dan ADSL internet.

De snelheid van 50 mbits wordt dan ook gemakkelijker behaald dan de maximale snelheid van een abonnement via de kabel.

 

Een veilige vorm van internet

ADSL is een vorm van internet die op zich functioneel is. Je geeft alleen hackers een ruime kans om in te breken op jouw accounts. ADSL is namelijk een vorm van internet die gemakkelijk kan worden afgetapt aan de hand van de elektromagnetische straling die er vanaf komt. Glasvezel is een veel veiligere vorm van internet en 50 mbits internet maakt daar geen uitzondering op. Wie internet met een 50 mbits abonnement glasvezel internet heeft een veel veiligere verbinding dan wie met de hoogst haalbare verbinding van ADSL internet werkt.

 

De goedkoopste vorm van internet

Een zeer belangrijk voordeel van 50 mbits internet is dat het de goedkoopste vorm is van een glasvezel internet abonnement. Dat maakt het tot een zeer gewilde vorm van glasvezel. De snelheid die je binnenshuis krijgt is niet hoog en de media box heeft weinig specificaties. Verder is het een vorm van glasvezel die weinig eisen stelt aan je verdere netwerk binnenshuis. Met een standaard netwerk met coax kabel of HDMI kabel kan je prima gebruik maken van dit pakket.

 

Voor wie is het bestemd

50 mbit glasvezel internet is vooral bestemd voor mensen die het internet gebruiken om er zo nu en dan een internetpagina op te openen. Verder is het bestemd voor mensen die dagelijks een aantal keren hun mail lezen. Dit pakket wordt vooral geleverd aan huishoudens met particuliere gebruikers van het internet van hooguit een tot twee personen. De hoeveelheid wifi die kan worden geleverd is eveneens afgestemd op dit aantal gebruikers.

 

Welk dataverbruik

De hoeveelheid dataverbruik van jouw huishouden is ook bepalend voor je keuze voor een pakket glasvezel. 50 mbits glasvezel is zeer geschikt voor een licht dataverbruik maar wanneer je regelmatig content wil uploaden naar bijvoorbeeld YouTube is het een pakket wat aanmerkelijk minder geschikt is. Wil je streamen dan is 50 mbits glasvezel eveneens een pakket wat niet echt geschikt is. Je kan Uitzending Gemist of Begin Gemist kijken met een 50 mbits pakket maar dan moet je er rekening mee houden dat je zeer regelmatig zal moeten bufferen. Een pakket met minimaal 100 mbits komt dan meer in de richting van wat je nodig hebt om ongestoord te kunnen streamen.

 

Verkrijgbaar via discount providers

Het 50 mbits pakket kan je kopen bij de belangrijkste marktleiders in ons land maar ook discount providers bieden dit pakket uitgebreid aan. Dat doet men doordat er wordt meegelift op het netwerk wat door de grote exploitanten van glasvezel netwerken zoals T Mobile en KPN dat faciliteren. Deze discount providers bieden diensten aan die wat langzamer zijn waarbij men maar heel licht gebruik maakt van het netwerk. Daarnaast zijn de mediaboxen die bij 50 mbits glasvezel horen zeer eenvoudig. Je hebt er doorgaans weinig opties op zitten en meer dan het standaard pakket. Reken dus niet op een hoog aantal televisiezenders of extra sportkanalen bij deze frequentie.

 

Eerst vergelijken, dan pas bestellen

Voordat je een 50 mbits glasvezel abonnement gaat afsluiten is het belangrijk dat je prijzen vergelijkt. Er zullen immers altijd aanbieders zijn die de hoofdprijs berekenen

voor dit pakket. Door eerst met onderstaande button offertes op te vragen kan je vergelijken en zien welke provider voor jou het beste aanbod heeft. Dat kan je een direct voordeel opleveren, nog voor je goed en wel een keuze hebt gemaakt.

 

Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Welke providers bieden glasvezel aan in alles-in-1 pakketten?

Wanneer je van plan bent om een alles in 1 abonnement af

Slimste keuze glasvezel?

Glasvezel is een internetproduct wat in heel veel soorten en maten wordt

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken