Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

Glasvezel is een internetproduct wat in heel veel soorten en maten wordt aangeboden. Er zijn leveranciers die inzetten op de hoogste snelheid en de grootste bundel die je kunt afnemen. Daarnaast zijn er providers die glasvezel leveren in een aantrekkelijke combinatie. We keken naar een aantal van deze slimme keuzes wanneer het aankomt op glasvezel.

 

De prijzen van glasvezel in jouw situatie

We vroegen voor een willekeurig adres in het midden van het land de prijzen op van een glasvezel abonnement bij een aantal providers. De beschikbare providers stuurden ons de onderstaande offertes toe.

 

Welke provider Welke internetsnelheid Wat zit er in het pakket Prijs per maand
KPN glas 50 megabit / seconde Internet, tv en bellen jaarabonnement Vanaf 54,45 per maand
Ziggo glas 250 megabit / seconde Internet, tv en bellen jaarabonnement Vanaf 67,45 per maand
Youfone glas 100 megabit / seconde Internet, tv en bellen jaarabonnement Vanaf 61,55 euro per maand
Oxxio glas 100 megabit / seconde Internet, tv en bellen jaarabonnement Vanaf 57,55 per maand

Een compleet pakket

Wanneer je glasvezel gaat aanschaffen heb je allereerst de keuze om een compleet pakket te kiezen. Je kiest dan voor glasvezel pakket wat inclusief internet, televisie en bellen is. Je kan kiezen voor een pakket met een of meerdere sport- en filmzenders toegevoegd waardoor je een compleet geheel hebt. Je hebt dan geen extra kosten meer voor je entertainment thuis. Maak jij nauwelijks gebruik van de televisie of kijk je vooral via het internet naar televisie uitzendingen dan kies je een abonnement wat meer op jouw gebruik is toegespitst.

 

Diensten die je combineert

Je kan ook bestaande diensten afnemen in combinatie met jouw glasvezel abonnement. Meerdere providers bieden deze combinatie aan tegen een zeer interessante prijs. Daarbij mag je denken aan KPN die de diensten onder de naam Hussel aanbiedt. Je krijgt per product wat je afneemt van KPN een korting van 5 euro per maand voor het product. Dat geldt ook wanneer je bijvoorbeeld meerdere mobiele abonnementen op hetzelfde adres had lopen. Verder levert T Mobile ook mobiel internet en glasvezel diensten. Ook bij hun krijg je een maandelijks voordeel wanneer je beide producten bij ze afneemt. Deze combinatie zorgt ervoor dat de administratie gemakkelijker zal verlopen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je een interessant combinatie voordeel krijgt. Oxxio is een bedrijf wat als energieleverancier bekend is maar wat ook glasvezel internet levert. Was je al klant van Oxxio voor de energie dan krijg je een voordeel wanneer je ook glasvezel internet van ze gaat afnemen.

 

Trouwe klanten worden beloond

Naast deze eerder genoemde voordelen is er ook in behoorlijk wat gevallen een trouwe klanten voordeel. In dat geval krijg je een korting wanneer je na een abonnementsperiode verlengt voor een of meerdere jaren. De trouwe klanten krijgen bij verlenging een voordelig abonnement aangeboden waarbij ze bij verlenging weer beginnen met een aantal voordelige maanden. Op die manier wordt klandizie beloond in plaats van afgestraft door de provider. Kies jij voor glasvezel bij de provider waar jij eerder ook de ADSL bij afnam dan kan je in de meeste gevallen met een interessante introductie korting dit abonnement afnemen. De eerste maanden kosten je dan minder. Daarna ga je het volledige maandbedrag betalen.

 

Jouw eerste maanden extra voordelig

Om je kennis te laten maken met glasvezel met een hoge snelheid zullen providers je dit met een interessante korting aanbieden. KPN zal dit de eerste 3 tot 6 maanden doen en andere providers volgen dit voorbeeld met een goedkope periode van 3 maanden. Het is goed om te kijken bij de berekening hoeveel je op jaarbasis kwijt bent voor dit internet. Let goed op de prijzen die men gewoonlijk per maand hanteert voor je op een dergelijk aanbod ingaat. Houd er rekening mee dat je vaste gebruikskosten behoorlijk zullen oplopen wanneer de kennismakingsperiode voorbij is.

 

Een aanbod met een geschenk

Aanbieders als Oxxio staan erom bekend dat ze jou bij het afsluiten van een contract voor energie, maar nu ook voor glasvezel, een geschenk aanbieden. Het kan dan gaan om een product zoals een spelcomputer maar je mag bijvoorbeeld ook denken aan een korting bij een elektronicawinkel of een webwinkel. Kijk of dit aanbod interessant is. Gaat het om een product wat je heel graag wil hebben dan is het een aantrekkelijk glasvezel abonnement. Kies niet zomaar een provider omdat deze een cadeau geeft wanneer het abonnement verder duurder is dan bij de concurrentie. In dat geval gaat het om een sigaar uit eigen doos. Je zal de prijs van dat cadeau terug betalen doordat je maandelijks meer kwijt bent aan je abonnementskosten van het glasvezel.

 

Ga gelijk op het eerste aanbod in

Ligt er nog geen glasvezel in jouw woonwijk en gaat men het aanleggen, dan is het zaak dat je gelijk op dit aanbod ingaat. Dat doe je omdat je dan zo min mogelijk betaalt voor de aanleg van het product. Bij een directe aanleg zal men namelijk gratis het glasvezel tot in jouw meterkast aanleggen waarna je het abonnement in kunt laten gaan. Kies je ervoor om de glasvezel tot aan jouw voorgevel te laten leggen dan ben je later meer kwijt wanneer je het abonnement wil laten ingaan. Je moet dan een bedrag vanaf 100 euro bijbetalen voor het doortrekken van de lijn naar jouw modem toe. Kies je ervoor om de glasvezel op het laatst aan te laten leggen naar jouw huis terwijl het in de hele wijk allang ligt dan betaal je de hoofdprijs. Men moet dan een hoop grondwerk komen doen en daar betaal jij voor. Een dergelijke aansluiting na dato kost vanaf 250 euro extra, die met jouw eerste abonnementstermijn in rekening wordt gebracht. Gelijk instappen bij glasvezel is dus in alle opzichten het goedkoopste.

 

Kies de beste deal

Voor glasvezel zijn doorgaans meerdere abonnementen en providers voor handen. Vraag eerst offertes en prijsopgaven op met onze glasvezel vergelijker voor je een

abonnement afsluit. Alleen op die manier weet je zeker dat je nooit teveel betaalt en dat je een abonnement krijgt wat ook echt bij je past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Slimste keuze glasvezel?

Glasvezel is een internetproduct wat in heel veel soorten en maten wordt

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken

7x Glasvezel valkuilen

Glasvezel valkuilen Tegenwoordig is glasvezel moeilijk weg te denken uit onze moderne