Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

Achterbos is een stad waar steeds meer nieuwe wijken worden gebouwd. Deze woonwijken zijn voorzien van glasvezel. Het oude systeem met kabel en ADSL wordt daarnaast steeds vaker vervangen door glasvezel in bestaande woonwijken en hele steden. Wanneer jij de keuze krijgt voor glasvezel is het goed om je eerst te verdiepen in de diverse providers voor je een abonnement afsluit. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet. Daarnaast vroegen we een aantal prijsopgaven van landelijke glasvezelproviders op.

Wat betaal je landelijk voor glasvezel

De prijs van glasvezel is in het hele land hetzelfde. We hebben een aantal veel gekozen glasvezelabonnementen voor je op een rij gezet.

Welke provider pakket Snelheid Tarief
Xs4all Pro alles in 1 500 Mbps 87,59 euro
Tele2 Glasvezel extra 100 Mbps 60,55 euro
NLE Glasvezel alles in 1 500 Mbps 67,95 euro
t-mobile Thuis internet en bellen 100 Mbps 45 euro
Caiway Buitengewoon voordelig 100 Mbps 52 euro
Online Glasvezel alles in 1 200 Mbps 65,59 euro
KPN Glasvezel internet en tv 4K 500 Mbps 82,99 euro
Telfort Glasvezel, internet en tv 200 Mbps 55,49 euro
Tweak Glas 50 alles-in-1 50 Mbps 56,69 euro
Fiber Internet en bellen 500 Mbps 64,94 euro

Kosten van glasvezel in de regio Achterbos

Als je een glasvezelabonnement gaat nemen in de regio Achterbos zullen daar doorgaans wel extra kosten aan verbonden zijn. Die kosten zijn afhankelijk van jouw situatie. Wanneer je al een aansluiting voor glasvezel in je straat en naar jouw huis hebt ben je het goedkoopste uit. Je betaalt dan alleen nog extra voor de administratieve handeling van het afsluiten. Die kosten liggen tussen de 50 en 100 euro en ze worden bij je eerste factuur in rekening gebracht. Heb je wel glasvezel in de straat maar is dit nog niet doorgetrokken naar jouw huis dan worden er extra kosten in rekening gebracht voor beperkt grondwerk. De lijn wordt in dat geval namelijk doorgetrokken naar jouw huis vanaf de straatkant. Dit grondwerk kost tussen de 150 en 250 euro, en daar bovenop komen dan nog de kosten van de administratieve handeling. Ook in dit geval worden de kosten in rekening gebracht bij je eerste rekening. Ligt er nog geen lijn in jouw straat maar wil je wel glasvezel dan wordt dit doorgaans ontraden. Er moet dan namelijk grootschalig grondwerk plaatsvinden voor je gebruik kunt maken van glasvezel. Je betaalt dan ongeveer 1500 tot 2500 euro extra naast het beperkte grondwerk en naast de administratieve handeling. Het wordt je in dat geval aangeraden om te wachten tot er ook in jouw straat glasvezel beschikbaar is.

De voordelen van glasvezel boven kabel en ADSL

Glasvezel heeft behoorlijk wat voordelen wanneer je het gaat vergelijken met kabel. Het grootste voordeel is nog wel dat de snelheid niet afhankelijk is van de afstand die zit tussen jouw aansluiting en het wijkkastje van de aansluiting. Dit komt doordat glasvezel in de vorm van een ring wordt aangesloten waardoor iedereen een gelijk signaal binnen krijgt. De sterkte die jij binnenkrijgt hangt dan ook niet af van de locatie van jouw router maar van het abonnement wat je afneemt. Daarnaast is glasvezel vele malen sterker dan normale kabel. Bij wegwerkzaamheden komt het nogal eens voor dat een kabel beschadigd raakt bij grondwerk waardoor er een storing optreedt. Bij glasvezel is dit minder snel het geval door de stevigheid en hardheid van het materiaal.

Vergelijk de hoogste snelheid glasvezel

Wanneer je een abonnement gaat afsluiten wil je uiteraard de hoogste snelheid glasvezel in je huis halen. Het is echter niet altijd nodig om de maximale snelheid aan te schaffen voor jouw gebruik. Welke snelheid je nodig hebt hangt namelijk af van een aantal factoren. Zo is daar in eerste instantie het gebruik wanneer je alleen af en toe wat opzoekt op internet en je mail controleert. Een snelheid van 50 Mbps is in dat geval meer dan voldoende. Een snelheid van 100 Mbps schaf je aan wanneer je iets vaker op internet zit maar geen grote bestanden downloadt. Zit je regelmatig op internet en maak je gebruik van streamingdiensten zoals Youtube en Netflix dan is een snelheid van 200 tot 400 Mbps een verstandige keuze. Op het moment dat je echter naast een downloaden ook aan uploaden doet doordat je bijvoorbeeld regelmatig content plaatst op Youtube dan is het een verstandige keuze om 500 Mbps aan te schaffen.

De top 3 in Achterbos

Inwoners van de provincie Achterbos houden van snelheid bij het internet en daarnaast zijn ze redelijk prijsbewust bij het aanschaffen van een abonnement. Men kiest voor de volgende providers voor het afsluiten van een abonnement. XS4all, NLE en Telfort worden het meest gekozen. Ben jij klant van een glasvezelprovider die jou de hoofdprijs laat betalen dan is het wellicht verstandig om eens te vergelijken of je bij een andere aanbieder wellicht goedkoper uit bent.

Aandachtspunten bij glasvezelabonnementen

Bij het afsluiten van een glasvezelabonnement is het belangrijk dat je bedenkt dat de snelheid die je aanschaft niet gelijk is aan de snelheid die je daadwerkelijk binnenshuis bereikt. Die zal namelijk afhankelijk zijn van de locatie van de router in je huis, een eventuele metalen kooiconstructie in een nieuwbouwwoning en de kwaliteit van het Wifi signaal door je huis heen. Verder is het belangrijk dat je goed kijkt naar de samenstelling van de prijs die je gaat betalen. Sommige providers hanteren in eerste instantie een kennismakingstarief waarna je de hoofdprijs gaat betalen. Zorg ervoor dat je niet voor een onverwachte verrassing komt te staan. Houd ook in de gaten welke diensten je wil gaan afnemen. Het meest complete pakket is niet altijd noodzakelijk. Maak je geen gebruik van je vaste telefoon, kies dan voor een abonnement wat alleen internet en tv heeft. Kijk je alleen via internet naar de tv, overweeg dan om de tv uit je abonnement te laten en een beperkter abonnement af te sluiten.

Glasvezelproviders vergelijken

Als je een glasvezelabonnement gaat afsluiten is het een goed idee om eerst een aantal prijsopgaven op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt meerdere glasvezel aanbiedingen in je mailbox die je kan vergelijken. Houd gegevens over jouw internetverbruik en de diensten die je wil afnemen bij de hand wanneer je een keuze maakt.

Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Welke providers bieden glasvezel aan in alles-in-1 pakketten?

Wanneer je van plan bent om een alles in 1 abonnement af

Slimste keuze glasvezel?

Glasvezel is een internetproduct wat in heel veel soorten en maten wordt

7x Glasvezel valkuilen

Glasvezel valkuilen Tegenwoordig is glasvezel moeilijk weg te denken uit onze moderne