Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

Den Velde is een behoorlijk innovatieve provincie. Steeds meer woonwijken worden voorzien van glasvezel. Is dit bij jou ook het geval, dan is het een goed idee om je in te lezen voor je overgaat tot de aanschaf van een glasvezelabonnement. We keken voor je naar een aantal providers en hun tarieven. Daarnaast keken we naar zaken waar je absoluut op let bij het afsluiten van een glasvezelabonnement. Lees je goed in en bereid je voor. Dan profiteer jij optimaal van een hoge snelheid internet.

Weet wat je landelijk betaalt voor glasvezel

We deden navraag naar verschillende landelijke tarieven voor glasvezel internet. We ontvingen onderstaande tarieven van landelijke leveranciers.

Wie wordt jouw provider Hoe heet het pakket Wat kies jij als snelheid internet in Mbps Wat betaal je per maand
Xs4all Pro alles in 1 500 Mbps 86 euro
Tele2 Glasvezel extra 100 Mbps 60,25 euro
NLE Glasvezel alles in 1 500 Mbps 68 euro
t-mobile Thuis internet en bellen 100 Mbps 40 euro
Caiway Buitengewoon voordelig 100 Mbps 52 euro
Online Glasvezel alles in 1 200 Mbps 65,40 euro
KPN Glasvezel internet en tv 4K 500 Mbps 82,95 euro
Telfort Glasvezel, internet en tv 200 Mbps 55 euro
Tweak Glas 50 alles-in-1 50 Mbps 56 euro
Fiber Internet en bellen 500 Mbps 64,90 euro

 

Bijkomende kosten voor glasvezel in de regio Den Velde

Als jij een glasvezelabonnement gaat afsluiten voor jouw woning in Den Velde kom je voor een aantal bijkomende kosten te staan. Je mag dan denken aan de onderstaande zaken. Allereerst zijn daar de aansluitkosten. Die kunnen bij een nieuw abonnement oplopen van 50 tot 100 euro. Daarbij worden administratieve handelingen in rekening gebracht. Daarnaast worden echter ook in veel gevallen de installatie van de router en eventuele wifi versterkers verrekend. Naast deze kosten krijg je soms ook te maken met de aansluitkosten op het glasvezelnet. Dit is alleen van toepassing wanneer dit in het verleden nog niet was gebeurd. Als er nog geen aansluiting is in jouw straat zullen de kosten voor grondwerk zodanig hoog oplopen, tot 2500 euro, dat wordt ontraden om glasvezel af te nemen. Lag er al wel glasvezel maar is jouw woning nog niet aangesloten, dan kan er een extra bedrag tot 250 euro voor het aansluiten in rekening worden gebracht voor het grondwerk.

Waarom glasvezel de voorkeur heeft boven kabel

Steeds minder leveranciers bieden kabeldiensten aan. De reden waarom glasvezel in opkomst is, is duidelijk. Het internet is vele malen sneller waardoor je een betere ontvangst hebt. Daarnaast is de sterkte van het signaal heel constant. Bij kabel en ADSL is de sterkte afhankelijk van jouw locatie ten opzichte van de wijkkast en het aantal aansluitingen in jouw straat. Bij glasvezel is de sterkte constant waardoor je geen verschil hebt. De sterkte van het signaal in jouw huis is gelijk aan die van je buurman. Naast deze zaken is glasvezel een stuk steviger dan kabel. Bij wegwerkzaamheden kan het nogal eens gebeuren dat de kabel sneuvelt. Glasvezel is vele malen sterker waardoor dit risico veel kleiner is. Een beperkt nadeel van glasvezel is dat het nog niet overal in Den Velde ligt. Bij grootschalige wegwerkzaamheden in woonwijken wordt het echter op steeds grotere schaal aangelegd.

Als je de hoogste snelheid wilt hebben

Glasvezel wordt in behoorlijk wat snelheden aangeboden. De laagste snelheid is 50 Mbps. Dit is een snelheid die eigenlijk voor mensen geschikt is die af en toe van het internet gebruik maken waarbij er geen streamingdiensten worden bekeken zoals Youtube en Netflix. Deze huishoudens gebruiken incidenteel internet waardoor een lage snelheid voldoende is. Wanneer jij regelmatig internet gebruikt doe je er verstandig aan om een internet met een snelheid vanaf 200 Mbps te kiezen. Je krijgt dan filmpjes, muziek en tv die zonder haperingen worden afgespeeld. Als je daarnaast ook regelmatig web content uploadt omdat je Youtube filmpjes maakt is het een verstandig idee om de hogere snelheden vanaf 400 Mbps te kiezen voor jouw glasvezel.

De top 3 glasvezelleveranciers in Den Velde

In Den Velde wordt uitgebreid gebruik gemaakt van het internet. Daarnaast heeft men wat minder te besteden voor een internetabonnement. Het heeft duidelijk zijn weerslag op de keuze voor een glasvezelleverancier. De bovenste 3 leveranciers zijn dan ook Online, NLE en Fiber. Wanneer jij een glasvezelabonnement wilt gaan kiezen moet je eerst goed kijken of er wel diensten op jouw adres worden geleverd.

Aandachtspunten wanneer je glasvezel afneemt

Als je glasvezel gaat afnemen is het goed om onderstaande zaken in de gaten te houden. Allereerst kijk je naar de snelheid die je zoekt. Dit is mogelijk nog belangrijker dan de prijs. Je krijgt in de meeste gevallen namelijk waar je voor betaalt. Kies je een spotgoedkoop abonnement dan krijg je doorgaans een lagere internetsnelheid. Kies je wat duurder dan zal de snelheid hoger liggen. Verder is het zaak dat je bekijkt wat voor pakket je wilt hebben. Steeds meer huishoudens sluiten de vaste telefoon af en bellen alleen nog maar mobiel. Dit zorgt voor een ander dienstenpakket. Verder moet je kijken naar een tv zenderpakket wat je kiest. Veel uitgebreide pakketten zijn te vervangen door streamingdiensten zoals Netflix en Youtube. Kijk eerst goed wat jouw gebruik is voor je een keuze maakt. Als laatste: blijf niet jarenlang hangen bij een leverancier. Het kan zomaar zijn dat een abonnement het eerste jaar spotgoedkoop is terwijl de prijs het jaar daarop wordt verdubbeld. Blijf dus vergelijken.

Vergelijk tarieven

voor je een abonnement afsluit maak je eerst een lijstje van zaken waaraan jouw abonnement moet voldoen. Daarbij denk je aan jullie internetverbruik, jullie bel- en tv kijkgedrag. Aan de hand daarvan maak je een keuze. Via glasvezelvergelijker krijg je de beste abonnementen toegestuurd om te vergelijken.

Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Slimste keuze glasvezel?

Glasvezel is een internetproduct wat in heel veel soorten en maten wordt

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken

Welke providers bieden glasvezel aan in alles-in-1 pakketten?

Wanneer je van plan bent om een alles in 1 abonnement af