Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

Glasvezel is het middel wat jou voorziet van het snelste internet. Wanneer jij in de regio Veendam woont en glasvezel internet wil is het zaak dat je goed vergelijkt voor je tot aanschaf van een abonnement overgaat. We keken voor je naar de prijzen van glasvezel in Veendam . Daarnaast keken we naar een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een glasvezelabonnement.

De prijzen van glasvezel zoals ze landelijk worden gehanteerd

We vroegen bij een aantal leveranciers van glasvezel diensten de prijzen op. Men stuurde ons de onderstaande prijsopgaven toe.

Welke provider kies je Naam van het pakket Snelheid internet in Mbps Prijs per maand
Xs4all Pro alles in 1 500 86 euro
Tele2 Glasvezel extra 100 60 euro
NLE Glasvezel alles in 1 500 67,48 euro
t-mobile Thuis internet en bellen 100 38,49 euro
Caiway Buitengewoon voordelig 100 52 euro
Online Glasvezel alles in 1 200 65,49 euro
KPN Glasvezel internet en tv 4K 500 82,99 euro
Telfort Glasvezel, internet en tv 200 55 euro
Tweak Glas 50 alles-in-1 50 55 euro
Fiber Internet en bellen 500 64,98 euro

Kosten glasvezel in regio Veendam

De kosten van glasvezel in de regio Veendam hangen af van een aantal zaken. Allereerst is het goed om te kijken of er op jouw adres al een glasvezelaansluiting is aangelegd. Dit gebeurt gefaseerd door het hele land heen maar er is nog geen landelijk netwerk. Wanneer jij glasvezel wil terwijl het nog niet in jouw woonplaats is aangelegd wordt het dan ook een kostbare aangelegenheid. In dat geval moet er namelijk een aparte aansluiting worden gerealiseerd waarvan de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Voor een dergelijke aparte aansluiting betaal je al snel tussen 1000 en 2500 euro afhankelijk van het dichtstbijzijnde aansluitpunt.

Voordelen ten opzichte van kabel

Glasvezel heeft behoorlijk wat voordelen voor internet wanneer je het vergelijkt met kabel. Het belangrijkste voordeel is wel de snelheid die je met glasvezel kan behalen. De snelheden worden aangeduid in Mbps, en lopen snel op vanaf 50 tot wel 500. Dit heeft tot gevolg dat je razendsnel kan internetten en dat je aanmerkelijk minder last hebt van tv storingen dan wanneer je gebruik maakt van de kabel. Verder stappen steeds meer providers van ADSL of kabel internet af van dit systeem om over te stappen op glasvezel. Naast de snelheid speelt ook de betrouwbaarheid van het internet een belangrijke rol. De snelheid is niet afhankelijk van het aantal gebruikers per regio waardoor je ook in een drukbevolkt gebied snel internet hebt.

De hoogst haalbare snelheden

De snelheid van internet, uitgedrukt in Mbps, loopt op vanaf 50. Snelheden tot 500 Mbps zijn echter haalbaar. Wanneer je een abonnement kiest is het verleidelijk om te gaan voor de snelste provider. Zoals je echter wel kunt zien zit er een prijskaartje vast aan een snelheid. Wanneer je dus kiest voor een abonnement met 500 Mbps betaal je daar de hoofdprijs voor. Voor 50 Mbps betaal je aanmerkelijk minder. Kijk goed naar je internetverbruik voor je een abonnement afsluit. Kijk je vooral tv en zit je onder gemiddeld op internet dan kan je volstaan met 100 Mbps. Kijk je vooral via internet TV en wordt er veel van streamingdiensten gebruik gemaakt bij jou dan is een hogere snelheid gewenst. De snelheid waarmee internet je huis binnenkomt zegt overigens weinig over de uiteindelijke snelheid in jouw huis. Dat heeft te maken met factoren in je huis zelf zoals het materiaal waarmee jouw huis is gebouwd en de afstand die zit tussen jouw apparatuur en de router.

Top 3 providers

In Veendam worden vooral abonnementen afgenomen van Telfort, Tele2 en T-mobile. De reden hiervan is waarschijnlijk het relatief lage tarief. Daarnaast liggen de snelheden van het internet rond of iets boven het gemiddelde. Kijk vooraf goed welke providers hun diensten op jouw adres aanbieden met de postcode vergelijker.

Let op onderstaande punten

Ga je een glasvezel abonnement afsluiten, dan is het goed om bedacht te zijn op een aantal aspecten. Allereerst is daar de snelheid. Niet iedereen is gebaat bij de hoogste snelheid internet. Wat je niet gebruikt is eigenlijk zonde van het geld. Daarnaast doe je er goed aan om te kijken naar het pakket wat je afsluit. Kies je voor vaste telefoon of niet. Steeds minder huishoudens maken nog gebruik van de vaste telefoon, dus waarom zou je ervoor betalen. Daarnaast is het goed om te kijken naar het tv pakket wat je kiest. Kijk je vooral naar tv via het internet dan is het niet nodig om een speciaal tv pakket extra af te sluiten. Wanneer jij nog wel graag real time tv kijkt is het wel prettig om tv in je pakket te hebben. Daarbij kan je dan nog kiezen voor uitzending gemist en bijvoorbeeld ‘kijk vanaf het begin’. Dit is vooral handig wanneer je door omstandigheden niet op het juiste moment een programma kan aanzetten.

Weten wat voor jou het beste abonnement is

heb jij kijk op jouw internetgebruik en wil je een glasvezelabonnement afsluiten dan vraag je via Glasvezelvergelijker eerst offertes op. Dat doe je met onderstaande button. Je ziet direct welke providers er op jouw adres hun diensten aanbieden en daarnaast zie je op die manier waar jij het minste betaalt. Ben je langer dan een jaar klant van je huidige provider dan kan het raadzaam zijn om te kijken voor een goedkopere aansluiting. Vaak betaal je het eerste jaar minder waarna je de hoofdprijs gaat betalen.

Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Slimste keuze glasvezel?

Glasvezel is een internetproduct wat in heel veel soorten en maten wordt

Welke providers bieden glasvezel aan in alles-in-1 pakketten?

Wanneer je van plan bent om een alles in 1 abonnement af

7x Glasvezel valkuilen

Glasvezel valkuilen Tegenwoordig is glasvezel moeilijk weg te denken uit onze moderne