Informatie, tips en advies over glasvezel
Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?

De tijd dat je via de kabel en ADSL je internetdiensten en tv in huis haalde ligt achter ons. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor glasvezel. Dit razendsnelle internet en de nagenoeg storingsvrije tv hebben genoeg voordelen. De vaag die mensen zich stellen is welke prijs je daarvoor betaalt. Daarnaast is de vraag uiteraard wat je voor dat geld mag verwachten. We keken naar een aantal prijzen zoals ze landelijk worden gehanteerd, en daarnaast belichten we een aantal aandachtspunten voor je.

De prijs van glasvezel landelijk

Wie voor glasvezel kiest kan bij bijna elke provider wel een pakket afnemen. De landelijke aanbieders hanteren de volgende tarieven.

Welke provider kies je Wat is de naam van het pakket Wat kies jij als snelheid internet in Mbps Prijs per maand
Xs4all Pro alles in 1 500 85,99 euro
Tele2 Glasvezel extra 100 60,19 euro
NLE Glasvezel alles in 1 500 67,47 euro
t-mobile Thuis internet en bellen 100 38,50 euro
Caiway Buitengewoon voordelig 100 51,55 euro
Online Glasvezel alles in 1 200 65,52 euro
KPN Glasvezel internet en tv 4K 500 82,98 euro
Telfort Glasvezel, internet en tv 200 54,13 euro
Tweak Glas 50 alles-in-1 50 54,99 euro
Fiber Internet en bellen 500 64,99 euro

Wat zijn de bijkomende kosten van glasvezel in Diphoorn

Als jij voor jouw huishouden in Diphoorn glasvezel wilt hangt daar uiteraard een prijskaartje aan vast. Allereerst is daar het maandelijkse tarief zoals we het bovenstaand noemden, maar er zullen meer kosten worden berekend. In eerste instantie wordt er gekeken of er in jouw huis al een glasvezel aansluiting gerealiseerd is. Is dat niet het geval dan zal de provider waarschijnlijk ofwel melden dat glasvezel niet mogelijk is, of hij zal jou de kosten voor het aanbrengen van een glasvezelverbinding in rekening brengen. In dat laatste geval moet er grondwerk worden verricht waar voor jou een rekening van 1000 tot 2500 euro aan vastzit. Verder hanteren de meeste aanbieders van glasvezel een tarief voor de administratie van jou als nieuwe klant. dit kan oplopen van 25 tot 100 euro, en het wordt bij je eerste termijn in rekening gebracht.

De voordelen van glasvezel boven kabel

Glasvezel is een product wat steeds meer wordt aangeboden terwijl het aanbod van kabeldiensten steeds verder wordt uitgedund. Dat heeft uiteraard zijn redenen. Een belangrijke reden is dat glasvezel veel stabieler is. Het is minder storingsgevoelig dan kabel of ADSL waardoor er minder onderbrekingen zijn bij jou als klant. Daarnaast is de ontvangst een stuk minder afhankelijk van het aantal aansluitingen in een bepaalde wijk of straat. De ontvangst van internet en tv verschilt bij kabel en ADSL behoorlijk wanneer er meerdere aansluitingen per trafo kastje of per wijk kast zijn. Bij glasvezel is het signaal constant waardoor het signaal met een constante hoge snelheid binnen komt. Doordat de snelheid van het internet hoger ligt dan bij ADSL en kabel diensten heb je een internet met pagina’s die snel laden en daarnaast heb je minder storingen.

De hoogste snelheid

De snelheid van glasvezel internet is iets waar leveranciers een hoop over zeggen. De snelheden lopen behoorlijk op, zoals je in de bovenstaande tabel wel kunt zien. De vraag is natuurlijk welke internetsnelheid voor jouw huishouden het beste is. Daarvoor is het belangrijk dat je kijkt naar jouw internetverbruik. Wordt er in jouw huishouden veel gebruik gemaakt van streamingdiensten zoals Netflix en Youtube, dan is een hoge internetsnelheid erg gewenst. Je kiest dan het beste voor een snelheid van 200 of hoger. Wanneer er echter beperkt gebruik wordt gemaakt van het internet kies je beter voor een lagere snelheid. Je krijgt immers waar je voor betaalt. Waarom zou je nodeloos teveel betalen.

De meest gekozen providers in Diphoorn

In Diphoorn stelt men middelmatige eisen aan de snelheid van het internet, en daarnaast wordt er nog redelijk veel gebruik gemaakt van vaste telefonie. Daarom NLE, T-Mobile en Tele2 goede zaken in deze provincie. Wanneer je gebruik gaat maken van internetdiensten via het glasvezel vraag je in alle gevallen eerst de dekking op bij een leverancier. Niet iedere leverancier zal de glasvezeldiensten op jouw adres leveren.

Glasvezel en zaken waar je op let

Wanneer je glasvezelinternet gaat afnemen moet je een aantal zaken goed in de gaten houden. We hebben ze voor je op een rij gezet. Allereerst is daar uiteraard het pakket wat je moet samenstellen. Niet alle leveranciers bieden nog telefonie aan bij de glasvezel. Dat komt doordat steeds minder huishoudens gebruik maken van de vaste telefoon. Wanneer jij een telefoonabonnement bij je glasvezel wilt, informeer dan vooraf of je jouw bestaande nummer mag meenemen. Daarnaast let je op extra pakketten bij je tv abonnement. Wil je alleen real time kijken of kies je voor diensten als terugkijken vanaf het begin of een opnamepakket. Dit zijn zaken die de prijs behoorlijk bepalen. Kijk jij nauwelijks gewone tv maar maak je overwegend gebruik van internet tv, kies dan voor een uitgebreider internet abonnement.

Het beste glasvezel voor jouw woning in Diphoorn

Het beste glasvezel abonnement kies je door eerst op een rij te zetten wat belangrijk is voor jou. Kijk naar de gewenste snelheid en de compleetheid van je pakket die jij wenst. Daarna kijk je op glasvezelvergelijker wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Je ziet de beste aanbieders van glasvezel die hun diensten op jouw adres leveren.

Direct glasvezel aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

7x Glasvezel valkuilen

Glasvezel valkuilen Tegenwoordig is glasvezel moeilijk weg te denken uit onze moderne

Glasvezel snelste provider

internet is iets waarbij snelheid een heel belangrijke rol speelt. We keken

8x Valkuilen glasvezel

Het internet van de toekomst heet glasvezel. Het is een internet product